Bases de participació per artistes al PASSEIG DE PECES
CONVOCATÒRIA PASSEIG DE PECES

Ponts de Cultura 2018

Plataforma per la Dansa

Festival de Dansa BATECS

 

 

 

Convocatòria de selecció de quatre propostes de dansa per al Festival de dansa de Manresa:  Batecs

 

El diumenge 8 d’Abril de 2018 al matí

 

 

 

INTRODUCCIÓ

 

 

 

En el marc de Ponts per la Cultura, Manresa Capital de la Cultura 2018 es llança la iniciativa de crear un Festival de Dansa a Manresa.

 

La Plataforma per la dansa a Manresa nascuda en el mateix context ha rebut la invitació d’organitzar aquest nou esdeveniment que tindrà lloc l’abril de 2018, i que implicarà diferents equipaments de la ciutat de Manresa.

 

Som conscients que aquesta invitació comporta una responsabilitat de cara al sector de la dansa i sobretot vers els creadors locals, cosa que ens ha portat a plantejar aquest marc per visibilitzar-ho.

 

 

 

Proposem obrir una convocatòria pública per a la selecció de quatre propostes de dansa de creadors locals per tal de conformar un programa el diumenge 7 d’abril al llarg del mati, el qual es realitzarà al llarg del Passeig Pere III, en punts escollits.

 

 

 

OBJECTIUS

 

Amb aquest proposta pretenem incidir de manera prioritària en els següents aspectes:

 

 

 

– Una aposta clara per la permanència d’una programació, una possibilitat gairebé inexistent en el context actual per als professionals de la dansa.

 

 

 

– Donar visibilitat a la creació local

 

 

 

– Prioritzar la qualitat a la quantitat, per tal de poder cuidar adequadament tots els aspectes contextuals, tècnics i de comunicació de la programació.

 

 

 

– La creació de públic, al llarg del Passeig Pere III, com a estratègia de difusió per arribar a nous espectadors per la dansa en el context metropolità. A la promoció que es realitzi des de l’organització de Ponts de Cultura, les institucions implicades sumaran tots els seus mecanismes propis de comunicació i desenvoluparan iniciatives de proximitat específiques per tal d’arribar al màxim de públic possible.

 

 

 

– Oferir unes condicions econòmiques, que més enllà de la visibilitat del context, permetin dignificar les condicions de treball dels creadors seleccionats i els seus col·laboradors (un percentatge del pressupost s’invertirà en els seus honoraris).

 

 

 

  • Permetre el creixement d’una proposta, donant l’oportunitat per la seva evolució i maduració amb la confrontació continuada amb el públic, una experiència tan necessària com poc habitual en el nostre entorn.

 

 

 

A QUI VA DIRIGIDA

 

 

 

La convocatòria va dirigida a:

 

 

 

– creadors/coreògrafs nascuts a Manresa o Comarca del Bages.

 

 

 

– creadors, col·lectius i companyies de dansa que desenvolupin actualment la seva activitat creativa a Manresa o altres municipis del Bages.

 

 

 

CRITERIS

 

 

 

– cerquem peces de dansa de creació actual.

 

 

 

– propostes que, per la seva qualitat artística, temàtica o resolució formal, tinguin el potencial de connectar amb un ampli espectre de públic.

 

 

 

– es poden presentar obres que hagin estat estrenades, obres que tinguin una data de presentació posterior al festival o obres que estiguin en procés de creació.

 

– que es disposi de material audiovisual i textual de l’obra per a la seva valoració i posterior difusió.

 

 

 

MODALITATS

 

 

 

Peça Breu (màxim 15 minuts) per ser presentades en espai obert, dotada únicament amb equip de so i sense altres requeriments tècnics, amb possibilitat d’adaptar-se a l’espai per garantir la seva correcta recepció per part del públic.

 

 

 

SELECCIÓ

 

 

 

Per al procés de selecció de les obres que es presentaran a la programació es constituirà una comissió, conformada per un mínim de  professionals del sector de la dansa, per garantir la diversitat de punts de vista i la transparència.

 

 

 

DOCUMENTACIÓ

 

 

 

Per a ser valorades els candidats hauran d’aportar la següent documentació en el correu electrònic dansa.bages@gmail.com

 

 

 

– currículum del creador, col·lectiu o companyia

 

 

 

– fitxa artística

 

 

 

– text breu o sinopsi de l’obra presentada

 

 

 

– dossier complert del projecte

 

 

 

– link de vídeo que permeti el visionat íntegre de la proposta presentada

 

 

 

– altres links a treballs anteriors i materials relacionats que es considerin oportuns per a la correcta valoració de la proposta

 

 

 

La documentació s’haurà de fer arribar abans de la finalització del termini de presentació.

 

 

 

Per a qualsevol dubte o informació complementària respecte a la convocatòria podeu contactar a través del mateix correu electrònic.

 

 

 

TERMINI DE PRESENTACIÓ

 

 

 

La data límit de presentació de propostes és 28 de febrer de 2018.

 

 

 

_____________

 

 

 

 

 

Tens una proposta entre 10 i 15 minuts, pensada per ser feta al carrer i vols mostrar-la? Fes-nos-la arribar!

 

 

 

Nom de l’artista o la companyia:

 

 

 

Correu electrònic:

 

 

 

Informació (Breu descripció dels continguts)

 

 

 

Adjunta el dossier de l’espectacle (max. 20MB)