Projecte de dansa participativa i contextual, que situa el punt d’interès principal en establir noves relacions entre les persones i els espais públics urbans on habitem i transitem. Composar en plural. Direcció i execució Maria Ribera. En el marc del primer Festival de Dansa BATECS a Manresa.

CONVOCATÒRIA DE PARTICIPACIÓ A LA COREOCARTOGRAFIA URBANA

8 D’ABRIL DEL 2018

El lema principal d’Un riu de Tendresa és atravessar la ciutat de cap a cap, deixant el rastre de la tendresa cap a totes les coses. Néix com a idea el 2014, fruit de la necessitat i el desig de proposar noves relacions amb l’entorn inmediat. I veurà la llum en el context del Festival de Dansa Batecs que inaugura Manresa en el seu any de Capital de la Cultura Catalana.

 Aquesta dansa es construeix com un diàleg, nou i únic, cada vegada que entren en contacte el ciutadà desprevingut, el mobiliàri i els participants de l’acció, buscant despertar la sensibilitat i apelar directament al ciutadà envers el seu entorn quotidià. Un diàleg cinètic, hàptic i personal, de reconeixement i valorització, una acció directe de tendresa envers casa seva.

Primera imatge:
Un riu és un corrent natural d’aigua que flueix amb continuïtat, nodrint al seu pas. Un grup numerós de persones surt d’un punt determinat de la ciutat, fent un recorregut de punta a punta d’aquesta. Al llarg del recorregut en sileci, desplegant la comunicació des del llenguatge corporal, entren en contacte amb el mobiliàri urbà, els vianants, interactuen amb tot allò que es troben al seu pas, amb tota la tendresa de la que son capaces, inundant el recorregut per on transiten d’allò que tant ens pot nodrir.

Objectius per als implicats:

–  Per al participant: Investigar les relacions del cos en un cotext quotidià com pot ser el carrer, plè de textures i elements (adoquins, asfalt, gespa, arbres, enllumenat, bancs, vianants, paisatges sonors, trànsit…) i circumstàncies amb les que dialogar mitjançant el cos i l’espressió d’aquest en moviment. La possibilitat de relacionar-se reinventant l’espai i les relacions en el fluxe de la vida urbana, d’animar i viure la ciutat d’una forma novedosa. El guany de formar part d’un riu que visibilitza i revaloritza l’entorn.

–  Per a l’espectador/observador: Primer de tot facilita l’intercanvi directe i proper amb l’acció, que esdevé una experiència hàptica i perceptivo-sensorial en general. El contacte i la vivència volen estimular a que l’espectador percebi el seu entorn, aquell amb el qual conviu a diàri, d’una manera diferent. Convidant-lo també a descobrir una nova manera de relacionar-s’hi, de viure’l i valoritzar-lo.

–  Per a la ciutat: Un espectacle de format diferent que pot sorprendre a vianants i fer reflexionar els espectadors, aportant potser una dosi d’autoestima per la ciutat i l’entorn que ens acull.

Vols participar-hi?

Pots participar de diferents maneres:

  • Grup de participants Guía (fins a 20 places)

  • Grup participatiu (fins a 200)

  • Persones que vulguin registrar l’event en format video o fotografía, des de llocs estratègics.

  • Persones que creguin que poden aportar una col·laboració a l’event.

Requisits per a ser participant guía son:

Prèvia experiència en dansa o disciplines corporals afins durant un mínim de dos anys. Edat compresa entre els 16 i els 99 anys. Disponibilitat el dia 8 d’abril i a l’assistència al taller subvencionat de preparació (les persones interessades feu un correu i se us demanarà disponibilitat). En aquest taller preparariem l’acció així com el desenvolupament i la direcció dels subgrups.

Requisits per a ser participant sense coneixements específics:

S’obre també la inscripció a participants sense coneixements específics en dansa o disciplines afins per tal d’establir el grup participatiu. Aquestes persones seràn convocades un mes abans de l’acció per tal de ser preparades en subgrups portats pels participants del grup guía durant tres sessions.

Hi hauria la possibilitat de 200 places com a màxim. Per tal de tenir un impacte significatiu, el grup mínim hauria de ser entre 100 i 120 participants.

Si vols participar en algun dels formats estarem encantats d’atendre’t per correu o telefon.

 

Cal que rebem resposta abans del 8 de febrer.